Zajedno za Kutinu!

Projekt "Zajedno za Kutinu" podrazumijeva jačanje kapaciteta 5 Organizacija civilnog društva (OCD) u lokalnoj zajednici za prikupljanje sredstava i financijsko upravljanje te uvođenje inovativnih alata, mehanizama i dokumenata za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice. Projekt će se provoditi u obaveznom partnerstvu čime se želi postići prijenos znanja i vještina od iskusnijih organizacija ka lokanim OCD-ima te suradnja u provedbi projektnih aktivnosti s drugim dionicima u lokalnoj zajednici. Nositelj projekta je Zaklada Sandra Stojić, a partneri na projektu su:

1. Zajednica tehničke kulture Kutina
2. Grad Kutina
3. Kulturno umjetničko društvo "Repušnica" Repušnica
4. Zajednica talijana
5. Udruga za podršku i razvoj "Čaroban put"

Partneri su odabrani kao reprezentativni OCD-i koji svojim stručnim znanjem mogu doprinijeti uspješnoj organizaciji i provođenju projektnih aktivnosti. Projektnim aktivnostima će ojačati OCD-i s ciljem poticanja i razvijanja međusobnih partnerstava, jačanja kapaciteta za dobrobit cjelokupne lokalne zajednice. Dodatna znanja i vještine omogućit će im neometeno prikupljanje sredstava za daljnji razvoj. Projektom će se izgraditi kapaciteti za suočavanje s kriznim situacijama te inovativni alati i rješenja za oporavak društva u vrijeme krize. Osim, kroz setove 35 radionica i/ili edukacija u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, informacijsko-komunikacijske tehnologije te Volonterskog programa "Kutina - volontiranje u doba krize", ovim projektom će biti još izrađen i online inovativni Priručnik "Kutina volontira - volontiranje u kriznim situacijama" namijenjen cijeloj lokalnoj zajednici, zatim Strategija razvoja OCD-a za upravljanje kriznim situacijama te izrada Platforma pod nazivom "Kutina volontira". Također, ovim projektom su obuhvaćeni i naši najmlađi te će ih se kroz izradu slikovnice obučiti kako se ponašati u kriznim situacijama i za djecu s posebnim potrebama namjenjena je izrada stripa s istim sadržajem. Video simulacija "Volontirajmo zajedno" namijenjena je cijeloj lokalnoj zajednici, a mala građanska akcija "SOS- brza aktivacija volontera" namijenjena je volonterima koji se s uređajima za aktivaciju u kriznim situacijama aktiviraju za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Zaklada Sandra Stojić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajedno za Kutinu“ u okviru Odluke o financiranju projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020. Vrijednost projekta iznosi 386.071,25 kn, a razdoblje provedbe projekta započinje s datumom potpisa Ugovora (2.11.2021.) i traje 18 mjeseci. Posredničko tijelo razine 1 je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Ovim projektom doprinosi se razvoju zajednice i pruža se učinkovit odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Voditeljica projekta je Josipa Žegarac 044/564-040

                                                                                                                             

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.